REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s masem a kapustičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné rizoto připravené z kousků vepřového masa, podušené rýže a dalších ingrediencí. Hodnota dvou porcí je 4614 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gvepřového masa
200 gnakládané růžičkové kapusty
120 grýže
10 gcibule
nastrouhaný muškátový oříšek
špetka hladké mouky
petrželka
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části oleje, opečeme na ní kostičky masa a podlijeme horkou vodou, dusíme doměkka
2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, rozředíme a povaříme
3. Přebranou propláchlou rýži spaříme, pak opražíme na rozpáleném zbylém oleji, zalijeme ji vodou, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme nakládané kapustičky a pod poklicí dusíme doměkka
4. V této fázi promícháme maso s rýží, okořeníme a podle chuti přisolíme
5. Porce na talířích zdobíme usekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy