REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú z vepřového srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené vepřové srdce, podušené na slanině s houbami doměkka, servírované s rýží.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gvepřového srdce
40 gžampiónů
40 gcibule
20 gslaniny
2 lžičkykečupu
2 lžičkyhladé mouky
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové srdce uvaříme, v mírně osolené vodě, do poloměkka (chceme-li vývar použít na polévku, vaříme i kořenovou zeleninu)
2. Předvařené maso nakrájíme na tenké plátky
3. V hrnci rozpustíme kostičky slaniny, přidáme plátky srdce a nakrájené houby, trochu podlijeme vývarem ze srdce a dusíme doměkka
4. Plátky srdce vyjmeme, do omáčky přidáme lžičku kečupu, trochu zaprášíme moukou a ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 2445 kJ a to bez přílohy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy