REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s liškami a krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle podušené lišky se zeleným hráškem, kolečky mrkve a krevetami. Ochucené citronovou šťávou, solí a pepřem, smíchané s vařenou rýží.


Ingredience:
400 gvařené rýže
200 guvařených vyloupaných krevet
200 gmladých lišek
100 gzeleného hrášku (čerstvý, nebo mražený)
50 gjemně strouhaného parmazánu
1 ksmrkve
citronová šťáva
sušená bazalka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Ve vyšší pánvi na másle podusíme očištěné lišky, přidáme hrášek, na kolečka nakrájenou mrkev a krevety
2. Zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dusíme společně ještě 5 minut
3. Vmícháme uvařenou rýži, dochutíme sušenou bazalkou a promícháme, 1-2 minuty prohřejeme
4. Hotové rizoto na talíři posypeme jemně strouhaným parmazánem.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy