REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s kalamáry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto stokrát jinak! Tento recept je na takové české rizoto inspirované přímořskou kuchyní.


Ingredience:
300 gvařené rýže
200 gkalamárů
100 gkukuřice sterilované nebo zmražené
100 gzelených oliv
30 gstrouhaného sýra
1 ksčervená paprik
1 ksčervená cibule
citronová šťáva
tymián
pepř
olej
sůl
bazalka na ozdobu

Postup:

1. Kalamáry nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet
2. Na oleji v hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme proužky kalamár, nakrájenou papriku a přepůlené olivy a dusíme do měkka
3. Když je směs měkká, přidáme kukuřici, vařenou rýži, promícháme, ochutíme tymiánem, pepřem, solí a necháme 2-3 minuty prohřát
4. Rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme bazalkou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy