REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polpette s polentou a salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravá, rychlá, a především lahodná inspirace na lehký oběd či večeři z receptáře italské kuchyně. Jde o odlehčenou variantu klasických masových polpette, tentokráte, podle tohoto receptu, jsou ale polpette místo mletého masa namíchané z konzerv tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem, vajíčka, jarní cibulky, chilli a strouhanky.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
Polpette:
3 x 80 gtuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
1 ksvajíčko
1 ksstonek petržele
1 ksjarní cibule
1 kschilli
1 polévková lžícestrouhanky
olej na smažení
sůl
Na polentu:
100 ginstantní polenty
50 gsýru Parmigiano
50 gmásla
500 mlvody
sůl
Salát:
40 gpetržele
3 ksředkvičky
1 ksstonek jarní cibulky
1/2 kscitronu
4 clolivového oleje
pepř
sůl

Postup:
  1. Polpette: Na prkýnku si pomocí ostrého nože nakrájíme jarní cibulku na tenké plátky, chilli podélně rozřízneme, zbavíme semínek a nakrájíme též na tenké plátky. Odtrhneme lístky petržele a nasekáme na jemné kousky. Do velké mísy dáme tuňáka, přidáme veškerou nakrájenou zeleninu, chilli, vajíčko a strouhanku, jako když děláme karbanátky. Vše zamícháme a dochutím solí. Necháme pár minut v lednici odpočívat. Pomocí navlhčených rukou tvarujeme stejně velké karbanátky, každý pevně přitlačíme, aby držely tvar. Polpette smažíme v rozpáleném oleji. Jakmile se začnou zbarvovat, ztlumíme plotýnku a pozvolna smažíme dozlatova. Necháme okapat.
  2. Polenta: Připravíme si hrnec a dáme vařit vodu. Postupně přidáváme do teplé vody polentu a alespoň 15 minut důkladně mícháme. Jakmile během míchání dojdeme k bodu varu, ztlumíme hořák na střední teplotu. Místo vody můžeme použít vývar, jen pozor na výraznou chuť polenty. Po cca 15 minutách důkladného vaření můžeme pomalinku do polenty vmíchat máslo a předem na tenké plátky nastrouhaný sýr Parmigiano. Za pár minut bude polenta nádherně krémová a dochucená. Stačí jen ochutnat a případně dosolit.
  3. Salát: Petržel a jarní cibulku nakrájíme na jemné kousky a vložíme do misky, ředkvičku nakrájíme na tenké plátky a přidáme spolu s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochutíme a je hotovo.
  4. Servírování: Doprostřed talíře dáme naběračkou polentu, opatrně položíme dvě domácí polpette a dochutíme salátem, který navíc díky ředkvičce i krásně vypadá. Buon Appetito.

 

Poznámka:

Zdroj: www.riomare.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2024 V Pardubicích byl překonán český chlebový rekord

Ve středu 12. června se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Na místě bylo vystaveno celkem 272 druhů chleba, a jedná se tak o nový rekord, který posvětil zástupce Agentury Dobrý den, jež české rekordy spravuje. V samotné soutěži Chléb roku bylo posuzováno 113 různých chlebů.

číst dále ...

Jak poznat skutečně kvalitní olivový olej?

Španělsko je známé jako největší producent olivového oleje na světě a jejich výrobky jsou synonymem pro kvalitu a tradici. V tomto článku se zaměříme na dva klíčové faktory, které určují kvalitu olivového oleje – polyfenoly a aciditu. Dozvíte se, proč jsou tyto složky tak důležité pro vaše zdraví a jak ovlivňují chuť a trvanlivost oleje.

číst dále ...

Skvělá italská pizza v domácích podmínkách? Jde to – klíčem je mouka, vysoká teplota v troubě a ingredience bez kompromisů

Když se řekne pizza, mnohým z nás se pravděpodobně vybaví vůně čerstvě upečeného křupavého těsta, lahodná rajčatová omáčka a bohatá vrstva rozpuštěného sýra. Tento kulinářský skvost, který se zrodil v Itálii, si získal srdce gurmánů po celém světě. A co když vám řekneme, že tajemství dokonalé domácí pizzy není jen v Itálii, ale i ve vašich rukou a ve správné volbě ingrediencí?

číst dále ...

Jak uchovávat potraviny při převozu na chatu

Vyšší teploty potravinám přepravovaným v autě na chatu či chalupu příliš nesvědčí. Jiné řešení než právě tohle však mnohdy neexistuje, třeba když se vaše chata nachází mimo civilizaci nebo v malé vesničce bez obchodu. Správně provedený transport je však pro potraviny naprosto nezbytný, vzhledem k tomu, že i během velmi krátké chvilky v autě může vlivem nadměrného tepla dojít k jejich znehodnocení. Podívejte se na pár dobrých rad, jak postupovat, pokud chcete uchovat potraviny čerstvé.

číst dále ...

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Období zpracování úrody je tady, nemusíte se ale omezovat pouze na zpracování ovoce a výrobu džemů. Když má sezónu vaše oblíbená zelenina a všude je jí dostatek za dobrou cenu, využijte toho. Ať už máte plody z vlastní zahrádky, nebo si je koupíte na trhu, je to chytrý způsob, jak si zajistit zdroj zeleniny v zimních měsících. Jak na to vám poradí lektorka zdravého vaření Ing. Kamila Metzová.

číst dále ...

Houbaři mají žně

Letošní sezóna hub, díky srážkám a teplým nocím je o měsíc posunutá. Bližším nahlédnutí do našich lesů tak zjistíte, že houbaři z většiny území ČR nosí plné koše. Nejlépe jsou na tom houbaři v okolí Brna a Zlína, kde byly opravdu nadprůměrné srážky. Úlovky ale nosí houbaři i z Jižních Čech, místy rostou také v Severních Čechách, Středních Čechách a v Západních Čechách, slabší je zatím například růst hub v Pardubickém kraji.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.