REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polpety s mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bochánky z mletého masa, vejce a chlebové kaše, obalené ve strouhance, pokladené plátkem rajčat, mozzarelly, ančoviček, na grilu grilované.


Ingredience:
Na 6 porcí:
6 ksplátků Mozzarelly
6 kskonzervovaných filetů z ančoviček
2 ksvelkých rajčat
1 lžícenasekaného čerstvého oregana
olivový olej na potření
mletý pepř
sůl
Na polpety:
2/3 šálkustrouhanky
3 lžícemléka
700 gmletého hovězího masa
1 ksvejce
1/2 ksnakrájeného bílého chleba bez kůrky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, filety z ančoviček scedíme a podélně rozkrojíme
2. Nakrájený chleba bez kůrky a mléko dáme do pánve, jemně zahřejeme, dokud chléb mléko nevsákne, pak rozetřeme na kaši a necháme vychladnout
3. Mleté maso smícháme s chlebovou kaší, vejcem, solí a mletým pepřem, uděláme 6 bochánků, které posypeme strouhankou
4. Pak polpety potřeme olivovým olejem a grilujeme na horkém grilu 2-3 minuty na jedné straně, dokud nezezlátnou, poté je otočíme
5. Na každou polpetu dáme plátek rajčete, posypeme oreganem, osolíme, opepříme, poklademe plátkem mozzarelly, ozdobíme ančovičkou a grilujeme dalších 4-5 minut, dokud se sýr neroztaví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy