REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Profumo di limone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské těstoviny smíchané s restovaným česnekem, filety z ančoviček a šťávou z jednoho citronu, nasekanou mátu a nastrouhanou citronovou kůrou.


Ingredience:
Na 4 porce:
500 gtěstovin Rummo Linguine (ploché špagety)
3 lžíceitalského extra panenského olivového oleje
4 ksfilety z ančoviček
2 kscitrónu (chemicky neošetřené)
1 ks1 stroužku česneku
snítka máty

Postup:

1. Na pánvi osmahněte stroužek česneku na olivovém oleji (ovoňte olej), přidejte filety z ančoviček a krátce osmahněte (filety by se měly v oleji postupně rozpustit)
2. Vlijte šťávu z jednoho citrónu a prohřejte
3. Mezitím uvařte těstoviny ve slané vroucí vodě dle návodu (Rummo Linguine se vaří přibližně 10 minut), slijte a vmíchejte do připravené omáčky
4. Na závěr vmíchejte nasekanou mátu a nastrouhanou kůru z citrónu.

Poznámka:

Výrobce těstovin: www.pastarummo.it.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy