REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízečky v kořeněném křupavém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pikantním těstíčku naložené kuřecí řízky, marinované, nakonec usmažené dozlatova.


Ingredience:
3 kskuřecí řízky
olej
sůl
Na těstíčko:
3 ksvejce
2 ksvelké stroužky česneku
1 hrststrouhanky (nebo podle potřeby i více)
2 lžícesojové omáčky
1 lžícekoření adžika (každý může dát své oblíbené)
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícesušené majoránky (nebo čerstvé)
1 lžíceoleje
špetka soli

Postup:

1. Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek
2. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice, pořádně promícháme, aby těstíčko maso obalilo ze všech stran (lze samozřejmě nechat v lednici i přes noc, o to lépe)
3. Poté i s těstíčkem smažíme pozvolna na oleji dozlatova, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu, až pak otočíme.

Doporučení:

Je to něco na způsob rarášků, ale myslím, že těstíčko je mnohem křupavější díky strouhance. Pro větší křupavost bych ještě třeba doporučila udělat nejprve těstíčko bez strouhanky, naložit maso a strouhanku vmíchat až těsně před smažením.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy