REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ricottový koláč s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fitness recept od Veroniky.


Ingredience:
500 gricotty (dva kelímky)
125 gkysané smetany
200 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
80 gzměklého tuku na pečení (Hera)
1 ksvejce
3 ksvětší broskve (měkké)
2 ksvanilkového cukru (sáčky)

Postup:

1. Heru pokrájíme na menší kousky, přidáme 2 sáčky vanilkového cukru, vejce, mouku a nakonec 2 polévkové lžíce ricotty
2. Vše rychle promneme na žmolenku a důkladně zpracujeme na hladké těsto, které dáme do lednice a necháme 20-30 minut odležet
3. Nachystané broskve spaříme asi 5-10 vteřin ve vroucí vodě, oloupeme je, rozkrojíme a nakrájíme na plátky
4. Do misky dáme zbylou ricottu a kysanou smetanu důkladně promícháme a přidáme 7 g moučkového cukru
5. Z odleženého těsta vyválíme plát, kterým vyložíme dno a část boků, dopředu vymazané, dortové formy
6. Na těsto rozetřeme ricottovou hmotu a rozložíme na plátky nakrájené broskve, posypeme zbylým moučkovým cukrem (cca 2-3 lžíce)
7. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.

Doporučení:

Ricottu můžeme nahradit Lučinou light.

Poznámka:

Ricotta je nízkotučný sýr ze syrovátky a dá se koupit v supermarketu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy