REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ricottový koláč s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fitness recept od Veroniky.


Ingredience:
500 gricotty (dva kelímky)
125 gkysané smetany
200 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
80 gzměklého tuku na pečení (Hera)
1 ksvejce
3 ksvětší broskve (měkké)
2 ksvanilkového cukru (sáčky)

Postup:

1. Heru pokrájíme na menší kousky, přidáme 2 sáčky vanilkového cukru, vejce, mouku a nakonec 2 polévkové lžíce ricotty
2. Vše rychle promneme na žmolenku a důkladně zpracujeme na hladké těsto, které dáme do lednice a necháme 20-30 minut odležet
3. Nachystané broskve spaříme asi 5-10 vteřin ve vroucí vodě, oloupeme je, rozkrojíme a nakrájíme na plátky
4. Do misky dáme zbylou ricottu a kysanou smetanu důkladně promícháme a přidáme 7 g moučkového cukru
5. Z odleženého těsta vyválíme plát, kterým vyložíme dno a část boků, dopředu vymazané, dortové formy
6. Na těsto rozetřeme ricottovou hmotu a rozložíme na plátky nakrájené broskve, posypeme zbylým moučkovým cukrem (cca 2-3 lžíce)
7. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.

Doporučení:

Ricottu můžeme nahradit Lučinou light.

Poznámka:

Ricotta je nízkotučný sýr ze syrovátky a dá se koupit v supermarketu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy