REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Reveňová náplň do moučníků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěná reveň (rebarbora) nakrájená na kousky, ochucená cukrem a povařená, mírně podlitá vodou, zavařená jako polotovar k dalšímu použití.


Ingredience:
400 g a více reveně (rebarbory)
cukr dle potřeby
voda
zavařovací skleničky s víčky

Postup:

1. Očištěné řapíky reveně nakrájíme na kousky
2. Posypeme cukrem, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme, za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se odpaří přebytečná voda
3. Ještě horkou náplň dáme do zavařovacích sklenic, dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy