REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkový krém do moučníků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý krém vhodný pro plnění sladkých dezertů připravený z pudinku, zakysané smetany, cukru a másla.


Ingredience:
1 ksbalíčku pudinku s oblíbenou příchutí
400 gkysané smetany
100 gstudeného másla
300 mlmléka
1 lžícevanilkového cukru
moučkový cukr

Postup:

1. Z mléka, 2 lžic cukru a pudinku svaříme základ krému
2. Po uvaření odstavíme a ihned vmícháme máslo
3. Mícháme, dokud se nerozpustí
4. Po částečném vychladnutí pudinku vmícháme zakysané smetany, vanilkový cukr a případně další množství cukru podle vlastní chuti.

Doporučení:

Vanilkový pudink je klasika, ale krém je vynikající i z pudinku kokosoévého, karamelového, kávového nebo pistáciového. Karamelový a kávový krém můžeme dochutit i špetkou skořice.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy