Jednoduchý krém vhodný pro plnění sladkých dezertů připravený z pudinku, zakysané smetany, cukru a másla.
Ingredience:
1 ks | balíčku pudinku s oblíbenou příchutí |
400 g | kysané smetany |
100 g | studeného másla |
300 ml | mléka |
1 lžíce | vanilkového cukru |
moučkový cukr |
Postup:
1. Z mléka, 2 lžic cukru a pudinku svaříme základ krému
2. Po uvaření odstavíme a ihned vmícháme máslo
3. Mícháme, dokud se nerozpustí
4. Po částečném vychladnutí pudinku vmícháme zakysané smetany, vanilkový cukr a případně další množství cukru podle vlastní chuti.
Vanilkový pudink je klasika, ale krém je vynikající i z pudinku kokosoévého, karamelového, kávového nebo pistáciového. Karamelový a kávový krém můžeme dochutit i špetkou skořice.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.