REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řeřichová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jarní polévka ze zeleninového vývaru, smetany a řeřichy.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
800 mlzeleninového vývaru
200 mlsmetany
70 gmásla
50 gcibule
30 ghladké mouky
30 gřeřichy
4 ksplátků toastového chleba
špetka mletého muškátového oříšku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na polovině rozehřátého másla opečeme dozlatova
2. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na zbylém rozehřátém másle, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku
3. Jíšku zalijeme vývarem a dobře rozmícháme
4. Přidáme řeřichu a vaříme asi 15 minut
5. Potom do polévky vmícháme smetanu a prohřejeme
6. Nakonec polévku rozmixujeme v hladký krém, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy