Jarní polévka ze zeleninového vývaru, smetany a řeřichy.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
800 ml | zeleninového vývaru |
200 ml | smetany |
70 g | másla |
50 g | cibule |
30 g | hladké mouky |
30 g | řeřichy |
4 ks | plátků toastového chleba |
špetka mletého muškátového oříšku | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na polovině rozehřátého másla opečeme dozlatova
2. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na zbylém rozehřátém másle, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku
3. Jíšku zalijeme vývarem a dobře rozmícháme
4. Přidáme řeřichu a vaříme asi 15 minut
5. Potom do polévky vmícháme smetanu a prohřejeme
6. Nakonec polévku rozmixujeme v hladký krém, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.