REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řeznická polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z hovězího masa, zeleniny, cibule, piva a smetany.


Ingredience:
300 gtvrdého chleba
250 ghovězího masa na polévku
250 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
800 mlvody
500 mlsvětlého piva
250 mlsmetany
1/2 lžičkymletého kmínu
2 ksvajec
1 kscibule
petrželka
sůl

Postup:

1. Hovězí maso na polévku uvaříme v osolené vodě doměkka s oloupanou cibulí, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninou a mletým kmínem
2. Tvrdší chleba nakrájený na menší kousky zalijeme světlým pivem, po rozmočení přidáme do vývaru a necháme krátce přejít varem
3. Pak polévku slijeme, měkké maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky, chleba rozmixujeme a vše vrátíme do polévky
4. Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehanými vejci, přidáme na drobno nasekanou petrželku a necháme přejít varem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy