Polévka z hovězího masa, zeleniny, cibule, piva a smetany.
Ingredience:
300 g | tvrdého chleba |
250 g | hovězího masa na polévku |
250 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
800 ml | vody |
500 ml | světlého piva |
250 ml | smetany |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso na polévku uvaříme v osolené vodě doměkka s oloupanou cibulí, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninou a mletým kmínem
2. Tvrdší chleba nakrájený na menší kousky zalijeme světlým pivem, po rozmočení přidáme do vývaru a necháme krátce přejít varem
3. Pak polévku slijeme, měkké maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky, chleba rozmixujeme a vše vrátíme do polévky
4. Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehanými vejci, přidáme na drobno nasekanou petrželku a necháme přejít varem.