REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ředkvičkový salát III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z okurky, ředkviček a cibule, přelitý zálivkou, posypaný sezamem.


Ingredience:
10 ksředkviček
1 kssalátové okurky
1/2 ksčervené cibule
Na zálivku:
1/2 lžíceolivového oleje
1/2 lžícesezamového oleje
1 lžícebílého vinného octa
1 ksmalé chilli papričky
Na posypání:
1 hrstsezamových semínek

Postup:

1. Omytou salátovou okurku nakrájíme na kolínka, ředkvičky omyjeme, odkrájíme z nich konce a lístky, nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky
2. Připravíme si zálivku; smícháme bílý vinný ocet, olivový olej, sezamový olej a očištěnou, na jemno nakrájenou chilli papričku
3. Do mísy dáme všechnu zeleninu, promícháme ji, polijeme připravenou zálivkou, necháme 5 minut uležet a pak posypeme sezamovými semínky.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu ke grilovaným masům nebo samostatný jako lehkou svačinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy