Salát z okurky, ředkviček a cibule, přelitý zálivkou, posypaný sezamem.
Ingredience:
10 ks | ředkviček |
1 ks | salátové okurky |
1/2 ks | červené cibule |
Na zálivku: | |
1/2 lžíce | olivového oleje |
1/2 lžíce | sezamového oleje |
1 lžíce | bílého vinného octa |
1 ks | malé chilli papričky |
Na posypání: | |
1 hrst | sezamových semínek |
Postup:
1. Omytou salátovou okurku nakrájíme na kolínka, ředkvičky omyjeme, odkrájíme z nich konce a lístky, nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky
2. Připravíme si zálivku; smícháme bílý vinný ocet, olivový olej, sezamový olej a očištěnou, na jemno nakrájenou chilli papričku
3. Do mísy dáme všechnu zeleninu, promícháme ji, polijeme připravenou zálivkou, necháme 5 minut uležet a pak posypeme sezamovými semínky.
Podáváme jako přílohu ke grilovaným masům nebo samostatný jako lehkou svačinu.