REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ředkvičková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená z povařených plátků ředkviček, mléka, petrželky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 svazekředkviček
250 mlmléka
2 lžičkyocta
1,5 lžícehladké mouky
1 lžícesekané petrželky
1 lžičkacukru
60 gmásla
sůl

Postup:

1. Omyté a důkladně okapané ředkvičky nakrájíme na plátky
2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a lžičku cukru, restujeme 3-4 minuty, pak přisypeme mouku, mícháme, vytvoříme tak jíšku
3. Zalijeme vlažným mlékem, zavaříme
4. Omáčku dochutíme solí, octem a případně ještě cukrem
5. Nakonec do hotové omáčky zamícháme jemně nasekanou petrželovou nať.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy