Omáčka připravená z povařených plátků ředkviček, mléka, petrželky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 svazek | ředkviček |
250 ml | mléka |
2 lžičky | octa |
1,5 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | sekané petrželky |
1 lžička | cukru |
60 g | másla |
sůl |
Postup:
1. Omyté a důkladně okapané ředkvičky nakrájíme na plátky
2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a lžičku cukru, restujeme 3-4 minuty, pak přisypeme mouku, mícháme, vytvoříme tak jíšku
3. Zalijeme vlažným mlékem, zavaříme
4. Omáčku dochutíme solí, octem a případně ještě cukrem
5. Nakonec do hotové omáčky zamícháme jemně nasekanou petrželovou nať.