REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý recept na křehký rebarborový koláč.


Ingredience:
Na těsto:
1,25 hrnkuhladké mouky
3/4 hrnkucukru moučka
3/4 hrnkumléka
8 lžicrozpuštěného másla
1 sáčekprášku do pečiva
2 ksžloutky
Na drobenku:
1 hrnekpolohrubé mouky
1/2 hrnkucukru moučka
8 lžicrozpuštěného másla
Ostatní ingredience:
3-4 ksřapíky rebarbory
mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku, pak ji nakrájíme na drobné kostičky
2. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků
3. Nejlépe elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme
4. Ušlehanou směs promícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva
5. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech
6. Rozetřené těsto posypeme nakrájenou rebarborou a drobenkou
7. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut
8. Upečený rebarborový koláč necháme vychladnout, pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat skořicí.

Příprava drobenky:
Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Promícháme ho s cukrem a moukou.

Poznámka:

Hrnek je cca 125 g nebo také 0,25 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy