REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý recept na křehký rebarborový koláč.


Ingredience:
Na těsto:
1,25 hrnkuhladké mouky
3/4 hrnkucukru moučka
3/4 hrnkumléka
8 lžicrozpuštěného másla
1 sáčekprášku do pečiva
2 ksžloutky
Na drobenku:
1 hrnekpolohrubé mouky
1/2 hrnkucukru moučka
8 lžicrozpuštěného másla
Ostatní ingredience:
3-4 ksřapíky rebarbory
mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku, pak ji nakrájíme na drobné kostičky
2. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků
3. Nejlépe elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme
4. Ušlehanou směs promícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva
5. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech
6. Rozetřené těsto posypeme nakrájenou rebarborou a drobenkou
7. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut
8. Upečený rebarborový koláč necháme vychladnout, pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat skořicí.

Příprava drobenky:
Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Promícháme ho s cukrem a moukou.

Poznámka:

Hrnek je cca 125 g nebo také 0,25 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy