REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový crumble s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Crumble, dezert připravený z ovesných vloček, Hery máslová příchuť, třtinového cukru, jahod a stonků rebarbory. Zapéká se v troubě pěkně dozlatova.


Ingredience:
150 gměkké Hery máslová příchuť
150 gjemných ovesných vloček
150 gtřtinového cukru
4 ksvelké jahody
3 ksstonky rebarbory
zapékací misky

Postup:
  1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na špalíčky, jahody nakrájejte na menší kousky
  2. Připravte si malé zapékací misky nebo jednu velkou zapékací misku, výhodou malých misek je, že každý dostane svou vlastní a jídlo tak mnohem lépe vypadá, než když ho krájíte a podáváte z jedné zapékací mísy
  3. Ovoce naskládejte do malých zapékacích mističek, vždycky mix rebarbory a jahod
  4. Měkkou Heru, ovesné vločky a cukr promíchejte dohromady, vznikne drobenka, pokud se vám zdá příliš měkká, můžete přidat trochu vloček nebo chuť ozvláštnit troškou namletých mandlí nebo lískových ořechů
  5. Drobenku navrstvěte na ovoce, pořádně přimáčkněte
  6. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 15 až 20 minut, do té doby, než drobenka zezlátne, ovoce pod čepicí pěkně změkne a chutě se krásně prolnou
  7. Ihned podávejte.
Doporučení:

Výborně chutná také doplněné kopečkem vanilkové zmrzliny.

Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy