REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborová omáčka ke grilovaným pokrmům

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle tohoto receptu připravenou omáčku podáváme teplou, nebo i studenou, nejlépe ke grilovaným pokrmům.


Ingredience:
cca 4 ksřapíky rebarbory
1 ksmalá cibule nebo šalotka
1 hrstsušených brusinek
1 ksmenší jablko
2-3 lžícezavařených brusinek (já používám rybíz á la brusinky)
čerstvý tymián
pepř
máslo nebo olej
cukr
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje
2. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou
3. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky, podle chuti dosolíme nebo dosladíme.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy