Podle tohoto receptu připravenou omáčku podáváme teplou, nebo i studenou, nejlépe ke grilovaným pokrmům.
Ingredience:
cca 4 ks | řapíky rebarbory |
1 ks | malá cibule nebo šalotka |
1 hrst | sušených brusinek |
1 ks | menší jablko |
2-3 lžíce | zavařených brusinek (já používám rybíz á la brusinky) |
čerstvý tymián | |
pepř | |
máslo nebo olej | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje
2. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou
3. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky, podle chuti dosolíme nebo dosladíme.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….