REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská omáčka z džusu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle Ládi Hrušky na super rychlou teplou omáčku z rajčatového džusu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 lrajčatového džusu
1 lžícehladké (celozrnné) mouky
1 lžícemásla
6 lžičekcukru
4 ksbobkové listy
5 kskuliček nového koření
2 kszeleninové bujóny
1 ksvětší cibule
špetka skořice
voda
sůl

Postup:

1. V hrnci na kousku másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli
2. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a vše zaprášíme trochou skořice, cibulku necháme v hrnci lehce zkaramelizovat (asi 2 minuty), pak přidáme 2 ks kostky zeleninového bujónu a přilijeme džus
3. Omáčku přivedeme k varu, jakmile začne bublat, zahustíme ji hladkou mouka rozmíchanou v troše studené vody, zavaříme dalších 5-10 minut
4. Nakonec omáčku přecedíme přes sítko, ochutnáme, případně dosladíme a osolíme, podáváme například s různě plněnými těstovinami.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy