REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda připravená z rozvařených rajčat, cukru, rumu, kyseliny citronové a quittinu.


Ingredience:
2000 grajčat
1500 gcukr
150 mlrumu
2 lžičkykyseliny citronové
2 lžícequittinu (příravek na zavařování marmelád)
2 ksbalíčku vanilkového cukru

Postup:

1. Rajčata důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou, rozkrájíme i se slupkou na menší kousky a dáme do velkého kastrolu
2. Pak je rozvaříme na kaši, propasírujeme přes síto (je třeba odstranit semínka i slupky) a dužinu necháme znovu vařit při nízké teplotě asi 1 hodinu
3. K rozvařeným rajčatům přidáme cukr, vanilkový cukr, kyselinu citronovou, vlijeme rum a společně vše vaříme další 1 hodinu
4. Nakonec přidáme do směsi quittin, dobře promícháme a hotovou rajčatovou marmeládou naplníme čisté sklenice, dobře uzavřeme a necháme vychladnout
5. Skladujeme na tmavém a chladnějším místě
6. Výborně chutná na nasucho opečených toustech.

Poznámka:

Quittin – Želírovací přípravek: S HAAS Quittin želírujícím pomocníkem 1:1, 2:1 nebo 3:1 vytvoříte obratem ruky chutné marmelády, rafinovaná želé a jiné výtečné ovocné lahůdky! Stačí přidat jen cukr. Chuť, barva a vitamíny zůstanou zachovány. Haas Quittin má díky vysokému podílu přírodního pektinu silnou želírovací schopnost za krátký čas vaření. Mimo to se jedná o čistě rostlinný želírovací prostředek a je vhodný také pro diabetiky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy