REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata po sicilsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z rajčat, sardelek, kaparů a oliv.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksvelkých zralých rajčat
4 kssardelek
1 ksmalé cibule
1 lžícekaparů
2 lžíceoleje
60 goliv
strouhanka
petrželka
sůl

Postup:

1. Rajčata rozkrojíme na půlky a vnitřky vydlabeme
2. Olivy rozkrojíme na půlky, odpeckujeme, osm půlek ponecháme na ozdobu a ostatní nadrobno nakrájíme
3. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme strouhanku, jemně nakrájené sardelky, nasekanou petrželku, olivy, kapary a dobře promícháme
4. Směsí naplníme půlky rajčat, ozdobíme je půlkami oliv, urovnáme do vymaštěné zapékací misky, osolíme a zapečeme v mírně vyhřáté troubě (170 °C).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy