REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní crostini

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Crostini neboli malé toasty jsou typickým italským předkrmem z topinek obložených sýry, masem či zeleninou. Často také bývají pomazány různými pomazánkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksvelkých plátků bagety
3 ksstroužky česneku
2 ksčervené papriky
1 kscibule
8 lžicolivového oleje
4 lžícecitrónové šťávy
3 lžícemásla nebo rostlinného tuku
1 lžícesezamových semínek
1/8 lčirého vývaru z kostky
1 konzervacizrny (425 ml)
4 snítkypetrželky
mletý kmín
chilli
sůl

Postup:

1. Omyté a okapané papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nasekáme ne jemno
2. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, pak přidáme papriky, na špičku nože mletého kmínu a podlijeme vývarem, vaříme pod pokličkou 10-15 minut
3. Mírně vychladlou směs rozšleháme pomocí ručního tyčového mixéru na pyré
4. Pomazánku ochutíme solí a chilli a necháme úplně vychladnout
5. Opláchnutou cizrnu necháme na sítu okapat (1 polévkovou lžíci si odložíme na ozdobení), oloupaný česnek nakrájíme na drobné kostičky, petrželku omyjeme, osušíme, lístky otrháme, polovinu jich nahrubo nasekáme 6. Cizrnu, citrónovou šťávu, česnek, nasekanou petrželku, 6 lžic olivového oleje a 4 lžíce vody rozšleháme na pyré, vznikne nám tak cizrnová pomazánka
7. Na suché pánvi opražíme sezamová semínka dozlatova, vyjmeme je a dáme zchladnout
8. V pánvi na rozpáleném tuku opečeme plátky bagety, 4 plátky potřeme paprikovou pomazánkou, kterou můžeme ještě posypat celým kmínem, zbytek opečených baget potřeme cizrnovou pomazánkou a pokapeme zbylou lžící olivového oleje a posypeme sezamem a cizrnou
9. Topinky podáváme ozdobené lístky petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy