I když je léto již za námi, na zahrádce a v lese ještě stále najdeme plno dobrot, které je možné zpracovat v kuchyni. Cukety, bylinky, houby …
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
4 ks | vejce |
80 g | cherry rajčat |
80 g | cukety |
60 g | sýru provolone |
30 g | rostlinného tuku Flora Gold |
menší hrst | plocholisté petrželové nati |
pár lístků čerstvé bazalky | |
jarní cibulka – na zdobení | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl – dle chuti |
Postup:
1. V pánvi vhodné i do trouby rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold a opečeme na menší kostky nakrájenou cuketu
2. Mezitím, vedle v misce, našleháme vejce se solí, pepřem, bylinkami a polovinou nastrouhaného sýru provolone
3. Takto našlehaná a ochucená vejce nalijeme do pánve k cuketě, navrch pokládáme na půlky rozkrojená cherry rajčátka a posypeme druhou polovinou sýru
4. Pečeme zhruba 2 minuty, než nám začnou vejce tuhnout. Potom dáme pánev do vyhřáté trouby pod gril a 3-5 minut dopékáme, dokud frittata nezezlátne
5. Hotovou frittatu můžeme ozdobit jarní cibulkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Kdo má rád, může do vajec zamíchat na sádle zprudka osmažené plátky hub.
Poznámka:Zdroj: www.flora.cz