REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné směsí špenátu a smetany s vejci, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
300 gčerstvých špenátových listů
250 ghladké mouky
125 gmásla
100 gementálu
250 mlsmetany na vaření
2 lžíceolivového oleje
5 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
mletý muškátový oříšek
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku se solí prosijeme, zpracujeme se studeným na menší kousky nakrájeným máslem, 1 vejcem a trochou vlažné vody na těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme na 30 minut odpočinout v chladu
2. Omyté špenátové listy osušíme, zbavíme tužších stonků a na jemno nasekáme, oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na drobno
3. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájený česnek, špenát a dusíme asi 5 minut, pak dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
4. Smetanu na vaření rozmícháme se zbylými vejci a přimícháme většinu na jemno nastrouhaného sýra
5. Těsto rozválíme, vyložíme jím koláčovou formu, vidličkou propícháme dno koláče, naplníme směsí špenátu a smetany s vejci, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra
6. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy