REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rillettes s tymiánem a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rillettes … francouzská vepřová pochoutka. Taková francouzská vepřovka :) Je to ale vynikající. Pomalu probublávající kostičky bůčku ze kterého se vyškvaří sádlíčko, tymián a česnek dodají skvělou vůni a chuť. To musíte rozhodně vyzkoušet! Podle tohoto receptu rillettes připravujeme v pomalém hrnci.


Ingredience:
2 kgvepřového bůčku (poměr masa a sádla 2:3)
150 mlsuchého bílého vína
6 ksvětších stroužků česneku
několik snítek čerstvého tymiánu
pepř podle chuti
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky cca 1-2 cm velké, vložíme do pomalého hrnce spolu s oloupanými stroužky česneku, tymiánem, solí a pepřem, promícháme a podlijeme vínem
2. Zapneme na stupeň I. a necháme „pomalit“ 8 hodin, pomalý hrnec nemusíme hlídat, občas jsem promíchala
3. Po uplynutí doby vaření jsem maso trochu rozmačkala šťouchadlem na brambory, ne úplně na kaši, ale aby v rillettes zůstaly kousky masa, samozřejmě vyndejte zbylé větvičky tymiánu
4. Rillettes přendejte do čistých skleniček s víčkem, zalijte sádlem a nechte vychladnout, v lednici vydrží celkem dlouho, i když nevím přesně jak dlouho, protože se brzy sní :-).

Doporučení:

Pokud budete mít bůček hodně libový, je dobré ke konci přidat trochu vyškvařeného sádla a nechat provařit s masem.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy