REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche Lorraine II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z opečené šalotky, slaniny a smetanové směsi, upečený dozlatova.


Ingredience:
180 g libové slaniny
20 gmásla
4 ksvajec
2 ksšalotky
400 mlsmetany ke šlehání
špetka strouhaného muškátového oříšku
čerstvé bylinky na ozdobení
tuk na vymazání formy
mletý černý pepř
sůl
Na těsto:
200 ghladké mouky
120 gmásla
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku se solí prosejeme na vál, přidáme rozklepnuté vejce, změklé máslo nakrájené na malé kousky a rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu zhruba 1 hodinu odpočinout
2. Na rozehřátém másle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, vyndáme ji a ve výpeku orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou šalotku
3. Vejce vyšleháme se smetanou, ochutíme solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem
4. Odleželé těsto rozpůlíme, z každého dílu vyválíme tenký kulatý plát, vložíme do dvou menších koláčovým forem vymazaných tukem, propícháme vidličkou a předpečeme ve vyhřáté troubě při 220°C asi 10 minut
5. Na předpečené těsto rozprostřeme šalotku a část slaniny, zalijeme smetanovou směsí a dopečeme při 220 °C asi 20 minut
6. Pak je ozdobíme zbylou slaninou, ještě krátce zapečeme a podáváme teplé, posypané bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy