REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche s mletým kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z francouzská kuchyně. Ponořte se do vůně slaných koláčů zvaných quiche, které se ve Francii připravují na mnoho způsobů. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho například podávat i jako lehkou večeři.


Ingredience:
Co budete potřebovat na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla + na vymazání formy
75 gvody
Co budete potřebovat na náplň:
350 gKuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
130 ggoudy
100 gslaniny
10 gsádla
200 mlsmetany ke šlehání
1 hrstparmazánu
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1/2 lžičkysladké papriky
1/2 lžičkyoregana
1/2 lžičkybazalky
pepř
sůl

Postup:
  1. Těsto: Máslo nechte povolit a společně s moukou zpracujte na drobenku (ručně nebo v kuchyňském robotu). Poté přidejte vodu a vypracujte pružné těsto. Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.
  2. Mezitím si připravte věci na náplň. Cibuli najemno nakrájejte. Rozpalte si pánev, vložte do ní sádlo a poté, co stáhnete na menší výkon, přidejte cibuli a následně i slaninu. Restujte asi 5 – 8 minut dozlatova a poté přidejte kuřecí mleté maso, osolte a opepřete. Na chvíli opět zvyšte výkon a orestujte maso, tak aby bylo hotové. Všechnu šťávu nechte vyvařit. Následně přidejte koření, papriku, oregano, bazalku a česnek nakrájený najemno. Smíchejte s masem a pak nechte vychladnout.
  3. Předehřejte si troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Připravte si formu na koláč či dort, ideálně 26 cm v průměru. Vyložte ho pečícím papírem a nebo vymažte máslem.
  4. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte. Přendejte do formy na dno a vytvarujte asi 2 cm okraj. Propíchejte těsto vidličkou a dejte na 12 minut do trouby.
  5. Těsto se předpéká a mezitím dodělejte náplň. Do mísy nalijte smetanu, přidejte vejce a důkladně prošlehejte. Poté přidejte goudu i parmazán a opět promíchejte. Nakonec přidejte maso a opět zamíchejte.
  6. Vyndejte po 12 minutách předpečené těsto a přidejte na něj náplň, uhlaďte stěrkou a vložte opět do trouby, kterou stáhněte na 170 °C a znovu pečte 25 – 30 minut do zlatohnědé barvy. Podávat můžete teplé i studené.
Doporučení:

Recept k článku: 3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Poznámka:

Zdroj: www.dzklatovy.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy