REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche s mletým kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z francouzská kuchyně. Ponořte se do vůně slaných koláčů zvaných quiche, které se ve Francii připravují na mnoho způsobů. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho například podávat i jako lehkou večeři.


Ingredience:
Co budete potřebovat na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla + na vymazání formy
75 gvody
Co budete potřebovat na náplň:
350 gKuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
130 ggoudy
100 gslaniny
10 gsádla
200 mlsmetany ke šlehání
1 hrstparmazánu
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1/2 lžičkysladké papriky
1/2 lžičkyoregana
1/2 lžičkybazalky
pepř
sůl

Postup:
  1. Těsto: Máslo nechte povolit a společně s moukou zpracujte na drobenku (ručně nebo v kuchyňském robotu). Poté přidejte vodu a vypracujte pružné těsto. Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.
  2. Mezitím si připravte věci na náplň. Cibuli najemno nakrájejte. Rozpalte si pánev, vložte do ní sádlo a poté, co stáhnete na menší výkon, přidejte cibuli a následně i slaninu. Restujte asi 5 – 8 minut dozlatova a poté přidejte kuřecí mleté maso, osolte a opepřete. Na chvíli opět zvyšte výkon a orestujte maso, tak aby bylo hotové. Všechnu šťávu nechte vyvařit. Následně přidejte koření, papriku, oregano, bazalku a česnek nakrájený najemno. Smíchejte s masem a pak nechte vychladnout.
  3. Předehřejte si troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Připravte si formu na koláč či dort, ideálně 26 cm v průměru. Vyložte ho pečícím papírem a nebo vymažte máslem.
  4. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte. Přendejte do formy na dno a vytvarujte asi 2 cm okraj. Propíchejte těsto vidličkou a dejte na 12 minut do trouby.
  5. Těsto se předpéká a mezitím dodělejte náplň. Do mísy nalijte smetanu, přidejte vejce a důkladně prošlehejte. Poté přidejte goudu i parmazán a opět promíchejte. Nakonec přidejte maso a opět zamíchejte.
  6. Vyndejte po 12 minutách předpečené těsto a přidejte na něj náplň, uhlaďte stěrkou a vložte opět do trouby, kterou stáhněte na 170 °C a znovu pečte 25 – 30 minut do zlatohnědé barvy. Podávat můžete teplé i studené.
Doporučení:

Recept k článku: 3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Poznámka:

Zdroj: www.dzklatovy.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Bauer nebo Sacher

Bauer Hotel Group, který provozuje gastronomické ikony jako restauraci U Prince, Terasu U Prince a zážitkovou gurmánskou perlu DEER, představuje sladké novinky. Dlouholetým cukrářským mistrem je Vojta Řehák. Právě on před deseti lety vymyslel spolu s panem Bauerem dort plný hořké a bílé čokolády, který se podával a podává na Staroměstském náměstí v restauraci i horní terase U Prince. Základem mu byl rodinný recept rodiny Bauerů, který šéfcukrář Vojta předělal do moderního gastronomického dezertu. Nyní plně dostál mezinárodního věhlasu v hodnoceních nestranných tuzemských a zahraničních průvodců, že došlo k povýšení z dezertu na rodinný dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy