REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chaussons aux champignons, tak zní původní název tohoto francouzského receptu.


Ingredience:
1 balíčekchlazeného listového těsta
250 ghub
100 gsýra Boursin (jemný sýr francouzského typu)
4 ksplátky šunky
1 ksvejce
1 šálekbešamelové omáčky
petrželka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na tenké nudličky, podusíme je na másle
2. K houbám vlijeme bešamel, osolíme, opepříme a přidáme sekanou petrželku a nadrobno nakrájenou šunku
3. Listové těsto rozválíme na plát, vykrojíme čtverce o hraně 7 cm na každý čtverec dáme lžíci vychladlé směsi, přeložíme přes roh, konce k sobě přitlačíme
4. Paštičky pomažeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v horké troubě dozlatova, podáváme jako předkrm.

Doporučení:

Recept na bešamelovou omáčku najdete zde: Bešamelová omáčka.

Poznámka:

Boursin sýr – Jde o jemný, krémový tvarohový sýr francouzského původu. Byl vyroben poprvé v roce 1957 François Boursinem v malém městečku ve francouzské Normandii. V současné době je prodáváno několik druhů s různými příchutěmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy