REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě usušené klasické vánoční cukroví, tedy pusinky nastříkané na plech pomocí cukrářského sáčku, umíchané ze sněhu z vaječných bílků, cukru a špetky soli.


Ingredience:
4 ksvaječné bílky
240 gcukru moučka
70 gkrupicového cukru
špetka soli
vodní lázeň, cukrářský sáček, pečící papír

Postup:

1. Ve vodní lázni ušleháme z bílků a soli polotuhý sníh, pak postupně přidáme krupicový cukr a vše ušleháme do tuha
2. Už mimo vodní lázeň opatrně přimícháme přesátý cukr moučka (v mícháme ho vařečkou)
3. Na pečící papír na plechu stříkáme cukrářským pytlíkem s řezanou špičkou hvězdičky
4. Pečeme na 100 °C asi 10 min, pak stáhneme na 80 °C a sušíme, celkem asi 1 hodinu.

Doporučení:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy