REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pusinky v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené (sušené) cukroví z ušlehaných bílků máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
300 gmoučkového cukru
1 lžičkacitronové šťávy
3 ksbílků
Na dohotovení:
1 ksbalíčku čokoládové polevy

Postup:

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého za stálého míchání přidáme moučkový cukr a citronovou šťávu
2. Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky, které sušíme v mírně vyhřáté, nejlépe i mírně pootevřené, troubě asi 1 hodinu
3. Po vychladnutí namočíme spodní část pusinek v rozehřáté čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy