REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punčový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp z polohrubé mouky, cukru krupice a vajíček, politý punčovým krémem.


Ingredience:
100 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
20 gmásla na vymaštění formy
20 ghladké mouky na vysypání formy
6 ksvajíček
1 lžíčkabílého punče
citrónová kůra
šťáva z 1/4 citrónu
tlučená vanilka

Postup:

1. Cukr, žloutky citrónovou kůru i šťávu, tlučenou vanilku a bílý punč v míse utřeme (asi 20 minut), až vše zhoustne
2. Pak přidáme zlehka z bílků tuhý sníh současně s prosátou polohrubou moukou
3. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě 45 minut
4. Upečený nákyp před podáváním nakrájíme a polijeme punčovým krémem.

Poznámka:

– Punčový krém viz: Punčový krém.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy