REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruzi pod peřinkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečení pstruzi, zapečeni v těstíčku s plátky citronu a nadrobno nasekanou petrželkou.


Ingredience:
600 g pstruhů
100 g hladké mouky
80 gsádla
250 mlmléka
2 ksžloutků
1 ksbílku
1 kscitronu
petrželka
sůl

Postup:

1. Pstruhy důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a na části rozehřátého sádla zprudka po obou stranách opečeme, pak urovnáme do pekáčku vytřeného zbylým sádlem
2. Mléko rozmícháme se žloutky, hladkou moukou, zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílku, osolíme a připraveným těstíčkem přelijeme opečené pstruhy
3. Dáme do trouby a při 200 °C zapékáme 20 minut, hotové pak zdobíme plátky citronu a nadrobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy