V troubě pečení pstruzi pokladení na bramborách obložených anglickou slaninou, houbami, pórkem a cibulí, zapečení přelití lečem.
Ingredience:
2 ks | pstruzi |
1 ks | červené cibule |
1 ks | pórku |
750 g | brambor |
500 g | sklenice leča |
150 g | anglické slaniny |
150 g | hub |
červená mletá paprika | |
máslo | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, na brambory položíme plátky anglické slaniny, plátky hub, kolečka cibule a pórku, vše osolíme a opepříme
2. Znovu poklademe vrstvou brambor na brambory opět plátky slaniny posypeme červenou paprikou okmínujeme
3. Na brambory položíme vykuchané, omyté pstruhy, ty poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby
4. Po 20 minutách vyndáme pekáč z trouby a zalijeme sklenicí leča polijeme i pstruhy a dáme opět péct, necháme zapéct opět v troubě 10-15 minut
5. Pečené pstruhy nandáme na talíře, přidáme zapečené brambory, ozdobíme plátky citronu a nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.
Podrobný recept s fotografiemi postupu najdete zde: Pstruzi na bramborách – recept s fotografiemi postupu.
Poznámka:Autor receptu i fotografií: D.M