REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruzi na bramborách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě pečení pstruzi pokladení na bramborách obložených anglickou slaninou, houbami, pórkem a cibulí, zapečení přelití lečem.


Ingredience:
2 kspstruzi
1 ksčervené cibule
1 kspórku
750 gbrambor
500 gsklenice leča
150 ganglické slaniny
150 ghub
červená mletá paprika
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, na brambory položíme plátky anglické slaniny, plátky hub, kolečka cibule a pórku, vše osolíme a opepříme
2. Znovu poklademe vrstvou brambor na brambory opět plátky slaniny posypeme červenou paprikou okmínujeme
3. Na brambory položíme vykuchané, omyté pstruhy, ty poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby
4. Po 20 minutách vyndáme pekáč z trouby a zalijeme sklenicí leča polijeme i pstruhy a dáme opět péct, necháme zapéct opět v troubě 10-15 minut
5. Pečené pstruhy nandáme na talíře, přidáme zapečené brambory, ozdobíme plátky citronu a nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.

Doporučení:

Podrobný recept s fotografiemi postupu najdete zde: Pstruzi na bramborách – recept s fotografiemi postupu.

Poznámka:

Autor receptu i fotografií: D.M

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy