REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruh obalený v kořeněné mouce, zabalený do slaniny, potřený olejem, gilovaný.


Ingredience:
4 ksočištěných a vykuchaných pstruhů
4 ksplátků libové uzené slaniny
2 lžíceolivového oleje
1 lžícepolohrubé mouky
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod studenou vodou a osušíme
2. Polohrubou mouku smícháme s mletým pepřem a solí
3. Plátky slaniny natáhneme tak, aby byly co nejtenčí
4. Ryby obalíme v kořeněné mouce, zabalíme do slaniny, potřeme olivovým olejem, grilujeme na středně horkém grilu asi 10-15 minut a jednou otočíme
5. Pstruhy podáváme pokapané citronovou šťávou a s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy