REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh po mlynářsku s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruh obalený v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou, opečený na pánvi, přelitý máslem a zdobený mandlemi.


Ingredience:
4 ksmenších vykuchaných pstruhů
4 lžícemásla
4 lžičkycitronové šťávy
1 lžičkamleté sladké papriky
1 hrnekhladké mouky
hrst mandlových lupínků
nasekaná petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Pstruhy omyjeme, dobře osušíme, pokapeme citronovou šťávou zevnitř i zvenku a osolíme
2. Hladkou mouku promícháme s mletou sladkou paprikou a pstruhy v ní obalíme
3. Na pánvi rozehřejeme olej a pstruhy na něm opečeme 5-7 minut po každé straně
4. Na menší pánvi rozehřejeme máslo a mandlové lupínky na něm dozlatova opečeme
5. Hotové pstruhy přelijeme máslem s mandlemi a podáváme s vařenými bramborami a na jemno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy