REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh po mlynářsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruh obalený v hladké mouce, v pánvi na rozehřátém másle opečený dozlatova.


Ingredience:
4 ksvykuchaných pstruhů
100 gmásla
1 kssvazku petrželky
1 kssvazku tymiánu
hladká mouka
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme, osušíme, svrchu i uvnitř nasolíme a opepříme, pak je důkladně obalíme v hladké mouce
2. Ve větší pánvi na polovině rozpuštěného másla ryby velmi zvolna po obou stranách opečeme dozlatova, pak je opatrně vložíme do pekáčku, zakryjeme alobalem a uchováme teplé
3. Do výpeku vmícháme citronovou šťávu, přidáme zbylé máslo a když se rozpustí, přidáme na drobno nasekané bylinky, dochutíme solí i pepřem
4. Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.

Doporučení:

Skvělí jsou také takto připravení pstruzi servírovaní s pečivem a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy