Pečení pstruzi polití rozpuštěným máslem s mandlemi, upečení v troubě doměkka.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | menší vykuchaní pstruzi |
1 ks | citronu |
150 ml | bílého vína |
100 g | mandlových lupínků |
100 g | sladkého bílého hroznového vína |
100 g | másla |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné a opláchnuté pstruhy osušíme, citron a hroznové víno omyjeme, polovinu citronu nakrájíme na plátky, kuličky vína překrojíme, míslo rozpustíme
2. Pekáč vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem, vyskládáme plátky citronu, na ně položíme osolené pstruhy, polijeme polovinou másla a dáme péci
3. V troubě vyhřáté na 200 °C ryby pečeme 25-30 minut
4. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vsypeme do ní lupínky mandlí a krátce je orestujeme, přisypeme hroznové víno, přilijeme víno, dochutíme solí, čerstvým mletým pepřem a společně povaříme asi 2 minuty
5. Po 20 minutách pečení přelijeme pstruhy mandlemi s vínem a ještě 5-10 minut dopečeme.
Takto upravené pstruhy podáváme s bramborovou kaší nebo uvařenými novými brambory.