REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh na mandlích a hroznech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečení pstruzi polití rozpuštěným máslem s mandlemi, upečení v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmenší vykuchaní pstruzi
1 kscitronu
150 mlbílého vína
100 gmandlových lupínků
100 gsladkého bílého hroznového vína
100 gmásla
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a opláchnuté pstruhy osušíme, citron a hroznové víno omyjeme, polovinu citronu nakrájíme na plátky, kuličky vína překrojíme, míslo rozpustíme
2. Pekáč vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem, vyskládáme plátky citronu, na ně položíme osolené pstruhy, polijeme polovinou másla a dáme péci
3. V troubě vyhřáté na 200 °C ryby pečeme 25-30 minut
4. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vsypeme do ní lupínky mandlí a krátce je orestujeme, přisypeme hroznové víno, přilijeme víno, dochutíme solí, čerstvým mletým pepřem a společně povaříme asi 2 minuty
5. Po 20 minutách pečení přelijeme pstruhy mandlemi s vínem a ještě 5-10 minut dopečeme.

Doporučení:

Takto upravené pstruhy podáváme s bramborovou kaší nebo uvařenými novými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy