REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh duhový na zázvoru s citronem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety vykuchaného pstruha pokladené plátky citronu, česneku, zázvoru a másla, upečené spolu s cibulí, podlité vínem.


Ingredience:
1 kgfilet vykuchaného prstruha duhového
100 gmásla
50 goddenku zázvoru
1 dlbílého vína
4 ksstroužky česneku
1 kscitronu
1 ksčervené cibule
sůl

Postup:

1. Očištěné pstruhy zbavíme hlavy ocasu a podélně rozřízneme, půlky pstruha ještě překrojíme na polovinu
2. Porce pstruha narovnáme do pekáče, poklademe oloupanými kousky citronu, plátky zázvoru česneku a másla, osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, po 10 minutách pečení podlijeme vínem a přidáme kolečka červené cibule a pečeme dalších 10 minut
3. Upečené porce ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem a podáváme nejlépe s vařenými brambory s plátky másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy