REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh cibuláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na pstruhy upečené v troubě na cibulovém základě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kspstruzi
160 gcibule
150 mlsmetany
majoránka
tymián
sůl
sádlo nebo olej

Postup:

1. Pstruhy nařízneme zevnitř podél páteře až ke hřbetu tak, že jednotlivé páteře snadno vyjmeme
2. Maso okořeníme majoránkou a tymiánem, osolíme
3. Na pomaštěný plech vyskládáme kolečka oloupané cibule a krátce je zapečeme, v troubě vyhřáté na 200 °C, aby změkla a zavoněla
4. Jednotlivé pstruhy rozložíme otevřené kůží nahoru, potřeme je olejem a pečeme 10-15 minut, podle velikosti pstruhů
5. Pstruhy nakonec podlijeme smetanou a necháme je dojít ve vypnuté, ale horké troubě.

Doporučení:

Takto upravené pstruhy servírujeme s čerstvým pečivem nebo například opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy