REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh na grilu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaný pstruh patří mezi rybí delikatesy. Kaparama, fenyklem, petrželkou pepřem a solí ochucené máslo dodá rybímu masu ještě skvělejší chuť.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kspstruzi o celkové váze cca 800 g
100 gmásla
20 gkaparů
10 gpetrželky
fenykl
citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Povolené máslo smícháme se sekanou petrželkou, nakrájenými kapary, mletým pepřem, fenyklem, pepřem a solí
2. Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je necháme důkladně okapat nebo je osušíme papírovou utěrkou
3. Připravené pstruhy i s hlavou potřeme připraveným máslem a grilujeme na dobře rozpáleném grilu, po obou stranách asi 12 minut
4. Jednotlivé porce na talířích pokapeme citrónovou šťávou, přelijeme tukem zbylým po grilování a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy