REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálské kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kotlety opečené na másle, servírované spolu s rajčatovou omáčkou připravenou z oloupaných rajčat, zelených oliv a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
50 gzelených oliv
6 kslístků šalvěje
5 ksspařených a oloupaných rajčat
4 ksšalotky
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
petrželka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Kotlety naklepeme, na několika místech na kraji nařízneme, nasolíme a opepříme
2. Na másle zprudka osmahneme posekanou cibulku s česnekem, přidáme nakrájená rajčata, šalvěj, pepř a sůl, krátce vše podusíme na mírném ohni
3. Kotlety opečeme zprudka na másle, každou stranu 7-8 minut, pak maso přendáme na jednotlivé talíře
4. Do směsi z rajčat nasekáme zelené olivy, touto omáčkou přelijeme kotlety, posypeme petrželkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Poznámka:

Recept od pana Dalibora Marounka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy