Plátky kotlety opečené na másle, servírované spolu s rajčatovou omáčkou připravenou z oloupaných rajčat, zelených oliv a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety |
50 g | zelených oliv |
6 ks | lístků šalvěje |
5 ks | spařených a oloupaných rajčat |
4 ks | šalotky |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
petrželka | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety naklepeme, na několika místech na kraji nařízneme, nasolíme a opepříme
2. Na másle zprudka osmahneme posekanou cibulku s česnekem, přidáme nakrájená rajčata, šalvěj, pepř a sůl, krátce vše podusíme na mírném ohni
3. Kotlety opečeme zprudka na másle, každou stranu 7-8 minut, pak maso přendáme na jednotlivé talíře
4. Do směsi z rajčat nasekáme zelené olivy, touto omáčkou přelijeme kotlety, posypeme petrželkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
Recept od pana Dalibora Marounka