REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálská pečeně „en paquet“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na kuře nebo králíka zabaleného do slaniny (do balíčku) spolu s bylinkami, opečeného na pánvi a pak dopečeného v zapékací míse.


Ingredience:
1 kskuřete nebo mladého králíka
1 kspaličky česneku
500 gspařených a oloupaných rajčat
300 ganglické slaniny
snítky rozmarýnu
snítky tymiánu
čerstvá bazalka
petrželka
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře nebo králíka naporcujeme na 8 dílů, maso opepříme, osolíme a každý díl zabalíme do plátků slaniny spolu s kouskem česneku, tymiánu a rozmarýnu, ovážeme nití
2. Na rozpáleném oleji připravené balíčky opečeme do červena, pak je vložíme do zapékací mísy, přidáme oloupaná, pokrájená rajčata a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté tak na 200 °C
3. Připravený pokrm podáváme posypané bazalkou a petrželkou, nejlépe s bramborem.

Poznámka:

Recept od pana Dalibora Marounka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy