REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražma s mateřídoškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pražma plněná mateřídouškou a česnekem, potřená olejem, posypaná mateřídouškou, grilovaná.


Ingredience:
2 ks (po 400 g)pražmy
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku mateřídoušky
olivový olej
sůl

Postup:

1. Pražmy očistíme a opatrně nařízneme do břišní dutiny tak, abychom tam mohli vložit oloupané stroužky česneku a mateřídoušku
2. Na povrchu ryby nařízneme do tvaru vlnovky, aby se lépe propekly, osolíme, potřeme olivovým olejem, posypeme zbylou mateřídouškou a vložíme do předem rozpáleného grilu
3. Opékáme po obou stranách asi 7 minut, délka pečení záleží na velikosti ryby
4. Následně pražmu servírujeme s grilovanou zeleninou.

Doporučení:

Rybu můžeme také ozdobit cherry rajčátky.

Poznámka:

Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy