Ryby, menší pražmy potřené směsí koření, plněné plátky rajčat, pokapané olejem, v alobalu grilované.
Ingredience:
4 ks (po 400 g) | menší pražmy |
4 ks | středně velkých rajčat |
olivový olej | |
sůl | |
Na směs koření: | |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | saturejky |
1 lžička | oregana |
mletý pepř |
Postup:
1. Vykuchané pražmy opláchneme, osušíme, posypeme směsí koření smíchané z pepře, mleté sladké papriky, saturejky a oregana, lehce osolíme (tyto ryby mají pevnější kůži, proto ji můžeme na několika místech naříznout, aby se koření dostalo i do masa)
2. Připravíme si alobalové čtverce, do středu položíme ryby, do jejichž břišní dutiny vložíme plátky rajčat
3. Ryby pak pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a balíčky pečeme na grilu 10-15 minut.
Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).