REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražma plněná rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryby, menší pražmy potřené směsí koření, plněné plátky rajčat, pokapané olejem, v alobalu grilované.


Ingredience:
4 ks (po 400 g)menší pražmy
4 ksstředně velkých rajčat
olivový olej
sůl
Na směs koření:
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkasaturejky
1 lžičkaoregana
mletý pepř

Postup:

1. Vykuchané pražmy opláchneme, osušíme, posypeme směsí koření smíchané z pepře, mleté sladké papriky, saturejky a oregana, lehce osolíme (tyto ryby mají pevnější kůži, proto ji můžeme na několika místech naříznout, aby se koření dostalo i do masa)
2. Připravíme si alobalové čtverce, do středu položíme ryby, do jejichž břišní dutiny vložíme plátky rajčat
3. Ryby pak pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a balíčky pečeme na grilu 10-15 minut.

Poznámka:

Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy