REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražma na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pražma, nebo také česky doráda, je skvělá mořská ryba vynikající chuti, na grilování je jak stvořená. Podle tohoto receptu je ryba krátce marinovaná v olivovém oleji ochuceném, citronovou šťávou, bylinkami a podrceným česnekem, pak ugrilované z obou stran na venkovním roštu grilu.


Ingredience:
600 gpražmy( tak 2 kusy)
nejlépe hrubozrnná mořská sůl
Na marinádu:
1 dclolivového oleje
1-2 ksstroužky česneku
1-2 hrstičerstvého posekaného tymiánu (nebo petrželky, rozmarýnu)
citronová šťáva 1/2 ks citrónu, nebo podle chuti

Postup:

1. Z olivového oleje, drceného česneku, citronové šťávy a nasekaného tymiánu připravíme marinádu
2. Očištěné a vykuchané ryby opláchneme, osušíme a potřeme na povrchu i v břišní dutině připravenou marinádou, více osolíme
3. Grilujeme z obou stran, na dobře vyhřátém roštu grilu, tak 5-7 minut z každé strany
4. Hotovou pražmu podáváme například s opečenou bagetou potřenou česnekem a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy