Pražma, nebo také česky doráda, je skvělá mořská ryba vynikající chuti, na grilování je jak stvořená. Podle tohoto receptu je ryba krátce marinovaná v olivovém oleji ochuceném, citronovou šťávou, bylinkami a podrceným česnekem, pak ugrilované z obou stran na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
600 g | pražmy( tak 2 kusy) |
nejlépe hrubozrnná mořská sůl | |
Na marinádu: | |
1 dcl | olivového oleje |
1-2 ks | stroužky česneku |
1-2 hrsti | čerstvého posekaného tymiánu (nebo petrželky, rozmarýnu) |
citronová šťáva 1/2 ks citrónu, nebo podle chuti |
Postup:
1. Z olivového oleje, drceného česneku, citronové šťávy a nasekaného tymiánu připravíme marinádu
2. Očištěné a vykuchané ryby opláchneme, osušíme a potřeme na povrchu i v břišní dutině připravenou marinádou, více osolíme
3. Grilujeme z obou stran, na dobře vyhřátém roštu grilu, tak 5-7 minut z každé strany
4. Hotovou pražmu podáváme například s opečenou bagetou potřenou česnekem a zeleninovým salátem.
Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).