REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podoustev na špízu se žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z masa podouství, žampiónů a anglické slaniny, grilované na roštu nebo opečené v rozpáleném oleji.


Ingredience:
600 gmasa z podoustve říční
60 ganglické slaniny
60 goleje
12 kskloboučků menších žampiónů
citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Rybí maso zbavené kůže vykostíme a pak nakrájíme na větší kostky, osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, necháme asi 2 hodiny odležet
2. Na jehly napichujeme střídavě kostky rybího masa, anglické slaniny a kloboučky žampiónů
3. Grilujeme, za stálého potírání olejem, na venkovním roštu nebo opékáme, v dobře rozpáleném oleji, na pánvičce.

Poznámka:

Stejně můžeme připravit i maso z kapra.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy