REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný pstruh s pečenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaný pstruh naplněný plátky citronu a tvarohového sýra, servírovaný s opečenými brambory potřenými máslem a posypané pažitkou.


Ingredience:
4 kspstruhů
1 kscitronu + šťáva na pokapání
200 gtvarohového sýra utřeného s bylinkami
1 lžíceoleje
mletý pepř
nasekaný kopr
sůl
Na brambory:
2 lžícemásla
1 lžícenasekané pažitky
4 ksvelkých brambor
sůl

Postup:

1. Brambory důkladně omyjeme, na jedné straně několikrát nařízneme, pevně zabalíme do alobalu a asi 30 minut grilujeme
2. Očištěné pstruhy uvnitř i zvenčí omyjeme, osušíme, potřeme solí i pepřem a každého pstruha naplníme 50 g sýra a 2 plátky citronu, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a 20 minut grilujeme
3. Upečené brambory vybalíme z alobalu, potřeme máslem, posypeme na drobno nasekanou pažitkou a podle chuti osolíme, grilované pstruhy také vyjmeme z alobalu, pokapeme citronovou šťávou a mírně posypeme na drobno nasekaným koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy