REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Platýs na roštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na grilovaného platýse na roštu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvykuchaných platýsů
2 ksmalé cukety na ozdobu
1 ksmalého lilku
1 kscitrónu
8 lžicolivového oleje
4 lžícebílého vinného octa
1 lžícesoli
špetka sušeného tymiánu
špetka mleté šalvěje
špetka bílého pepře

Postup:

1. Platýse omyjeme, osušíme a vložíme do velké nízké mísy
2. Smícháme marinádu z oleje, soli, tymiánu, šalvěje a pepře, touto marinádou platýse přelijeme
3. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky, cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky, zeleninu přidáme k rybám a potřeme marinádou
4. Všechno necháme asi 1 hodinu přikryté při pokojové teplotě marinovat, ryby i zeleninu během marinování několikrát obrátíme
5. Dobře okapanou zeleninu i ryby necháme důkladně okapat a pak grilujeme v alobalové misce asi 4-5 minut z každé strany.

Doporučení:

Grilovaného platýse servírujeme obloženého grilovanou zeleninou a plátky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy