REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pravé italské gnocchi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové gnocchi připravené podle italské receptury. Chutná příloha k omáčkám a pečeným nebo dušeným masům nebo také bezmasý hlavní chod.


Ingredience:
1 kgbrambor
300 gpolohrubé mouky
100 gmásla
3 ksžloutků
1 hrstnastrouhaného parmazánu
muškátový oříšek
voda
sůl

Postup:

1. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka, ještě teplé oloupeme a důkladně rozmačkáme
2. Rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, hmotu nalijeme do rozmačkaných brambor a směs rozmixujeme nejlépe ručním mixérem
3. Osolíme, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a přimícháme nastrouhaný parmazán
4. Nakonec do těsta pozvolna přimícháme polohrubou mouku (s moukou opatrně, aby nebyly gnocchi gumové)
5. Těsto rozdělíme na třetiny, vytvarujeme šišky, ty nakrájíme na malé dílky z kterých tvarujeme válečky, vidličkou každý váleček mírně rozmáčkneme a pak ho hodíme do mírně osolené vařící vody
6. Vaříme, dokud nám nočky nevyplavou na povrch
7. Uvařené gnocchi vybereme sítkem a důkladně okapané pokapeme olivovým olejem, aby se nám nelepily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy