REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková pomazánka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Blanšírovaná kolečka pórku promíchaná s nastrouhaným syrovým celerem, uvařenými vejci, jogurtem a majonézou, pomazánka nakonec dochucená solí a pepřem.


Ingredience:
4 lžícebílého jogurtu
4 lžícemajonézy
100 gceleru
2 ksvejce
1 kspórku
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Pórek nakrájíme na kolečka, dáme do cedníku a blanšíruje tak 3 minuty v horké vodě, než změkne, pak ho dáme stranou a necháme okapat
2. Uvařená vejce nastrouháme společně se syrovým celerem
3. Přidáme pórek, majonézu a jogurt, vše promícháme, osolíme a opepříme
4. Pomazánku mažeme na krajíce nejlépe celozrnného chleba nebo na plátky bílého pečiva.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy