Blanšírovaná kolečka pórku promíchaná s nastrouhaným syrovým celerem, uvařenými vejci, jogurtem a majonézou, pomazánka nakonec dochucená solí a pepřem.
Ingredience:
4 lžíce | bílého jogurtu |
4 lžíce | majonézy |
100 g | celeru |
2 ks | vejce |
1 ks | pórku |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pórek nakrájíme na kolečka, dáme do cedníku a blanšíruje tak 3 minuty v horké vodě, než změkne, pak ho dáme stranou a necháme okapat
2. Uvařená vejce nastrouháme společně se syrovým celerem
3. Přidáme pórek, majonézu a jogurt, vše promícháme, osolíme a opepříme
4. Pomazánku mažeme na krajíce nejlépe celozrnného chleba nebo na plátky bílého pečiva.
Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek